Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده یگان ویژه فاتحین گفت: در آزادسازی های جنوب غرب حلب نیروهای فاتحین نقش موثری داشتند که مورد استقبال بچه های نیرو قدس سپاه هم قرار گرفت. ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۵ سیاسی نظامی | دفاعی | امنیتی نظرات - اخبار سیاسی -

گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری تسنیم- یگان ویژه فاتحین که در سال 78 و با همت شهید مجید فتحی نژاد و بسیجیان غرب تهران در ناحیه مقداد و تحت عنوان یگان عملیات ویژه هوابرد ایجاد شد، امروز به یکی از رده های سازمان رزم سپاه بدل شده به صورتیکه هم اکنون علاوه بر تهران تمامی استانهای کشور نیز دارای چند گردان فاتحین هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما آنچه باعث شد بیش از همه چیز نام فاتحین بر سرزبانها بیفتد، حضور نیروهای این یگان در جبهه مقاومت و دفاع از حرم اهلبیت در برابر تروریسم تکفیری بود که در این مسر یکان فاتحین شهدا و جانبازانی نیز تقدیم کرده است.

به منظور اطلاع از نحوه شکل گیری و فعالیت های یگان ویژه فاتحین گفتگوی کوتاهی با سید محود هاشمی فرمانده این یگان داشتیم که در ادامه متن این مصاحبه را می خوانید:

(این گفتگو قبل از شیوع ویروس کرونا انجام شده و بهمین دلیل در آن از اقدامات گسترده این یگان در مقابله با این بیماری نظیر ضدعفونی کردن معابر و ... سخن به میان نیامده است)

* با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، در ابتدا کمی در باره نحوه شکل گیری و تاسیس یگان فاتحین بفرمایید و اینکه این یگان با چه اهدافی تشکیل شد  و امروز چه وظایفی برعهده دارد؟؟

در 18 تیرماه سال 1378 یک نیازی در مجموعه امنیتی بسیج مشهود بود آن هم این بود که نیرو‌ی آموزش دیده منسجم متمرکزی در بسیج وجود نداشت.

 تصمیم بر این شد که گروهی از بچه هایی که پای کار بودند دور هم جمع شوند و با مسئولیت استاد شهید مجید فتحی نژاد که در آن مقطع فرمانده پایگاه ما هم بودند کار آموزش نیروها را شروع کردیم.

تقریبا از پایان سال و زمانیکه فتنه 78 تمام شد این کار شروع شد و از حوزه های ناحیه مقداد و غرب تهران که در آن زمان ناحیه بزرگی هم بود، از بین نیروهایی که توانمندی داشتند تست های لازم  گرفته شد و جذب نیرو صورت گرفت و در حد یک گردان نفرات سازمان دهی شدند. 

با توجه به اینکه هیچ ابلاغی در خصوص تشکیل گردان وجود نداشت  و بودجه ای هم در نظر گرفته نشده بود بچه ها به صورت خودجوش هر توان و پتانسیلی داشتند معرفی می کردند.

 مثلا فردی می گفت در حوزه دریایی می توانم کاری انجام دهد و یا در حوزه نظامی، تیراندازی ، آمادگی جسمانی و رزمی و . . . . می توانم کمک کنم.

 در حوزه چتربازی هم خود استاد فتحی نژاد که از اساتید مطرح چتربازی و موضوعات هوایی بودند با روش هایی که بلد بود و رایزنی هایی که انجام دادند بچه ها آموزش های مختلف را در این موضوع هم را گذراندند.

یکسال از این موضوع گذشت و نیروها سازماندهی شدند. تا در درگیری هایی که در سالگرد سال فتنه 78 اتفاق افتاد که مقداری هم نسبت به سال قبلش شدید تر بود این گردان در ناحیه مقداد مستقر شد و تحت فرماندهی فرمانده منطقه تهران هر جا که لازم بود اقدام می کردیم.  از روز دوم آقای رحیم صفوی که فرمانده کل سپاه بودند شخصا در ناحیه مقداد حضور پیدا کردند و نیروها را دیدند و با توجه به عملکرد خوبی که بچه ها داشتند، گفتند بنده خودم شخصا فرماندهی این گردان را به دست می گیرم و با هماهنگی بنده کار انجام شود. یک بیسیم به آقای فتحی نژاد دادند که مستقیم با قرارگاه ثارالله و آقای صفوی در ارتباط بود.

تقریبا چند روزی ما همین برنامه را داشتیم و هر ماموریتی که واگذار شد و هر جا نیروها وارد شدند موفق شدند. تقریبا یکسالی بود که بچه ها تلاش کرده بودند و وقت گذاشته بودند و آموزش های مختلف را گذرانده بودند و با مشکلات زیادی هم مواجه بودند چون می بایست از وقت و کار و درسشان می زدند. آموزش ها هم خیلی سخت و زمانبر بود و این تلاش یکساله بچه ها نتیجه داد و بچه ها مصمم شدند که این گردان را گسترش بدهند. با حمایتی که فرمانده کل سپاه داشت  دو گردان  دیگر هم تشکیل شد و به واسطه این که نمود ماموریت این گردان ها در چتربازی بود که در هیچ جای بسیج وجود نداشت، نام این گردان ها به نام گردانهای عملیات ویژه هوابرد نامگذاری شد.

یگان عملیات ویژه هوابرد در جریان حضور بازدید رهبر انقلاب از گردانهای بسیج در سال 86

تقریبا در چندین سال همین ماموریت‌ها را انجام می دادیم. بعد از حمله آمریکایی ها به عراق که موضوع رزمایش های سپاه مطرح شد و در ابتدا رزمایش های عاشورا و بعد هم رزمایش های پیامبر اعظم اجرا شد، در همه رزمایش ها گردانهای ما حضور داشتند.

این روند ادامه پیدا کرد تا فتنه 88 در فتنه سال 88 بچه های ما خیلی خوب عمل کردند و فاتحین در تهران یکی از یگان‌های زبانزد بود و خیلی از رده های سپاه فکر نمی کردند که یک یگان بسیجی با این انسجام خیلی خوب بتواند کار انجام دهد. ما آن موقع 4 گردان در تهران بودیم و خیلی از دانشکده های سپاه در خواست می کردند که فرمانده گردانهای ما بروند آنجا و برای آنها تجربیات ماموریت های موفق را تشریح کنند.تقریبا ما ماموریت ناموفق نداشتیم لذا از ما درخواست می کردند که تجربیاتمان را در اختیار آنها قرار دهیم.

بعد ها در حوزه هوایی، فاتحین یگان هوایی بسیج را راه اندازی کرد که خیلی از بسیجی هایی که استعداد داشتند تا در موضوع هوایی پیشرفت کنند اما تمکن مالی این کار را نداشتند، در اینجا بتوانند آموزش ببینند. خیلی از بچه های توانستند دوره ها را بگذرانند و گواهینامه بگیرند و حتی در صنعت هوانوردی استخدام و مشغول بکار شوند که این موضوع هنوز هم ادامه دارد.

پرواز پرنده های سبک گردان هوایی فاتحین

این کار ادامه پیدا کرد و در این بین ماموریت‌های زیادی ابلاغ می شد اما خودجوش بودن و خودگردانی کار سرجای خودش بود و هیچ ساختار و سازمانی در سپاه نداشت و بیشتر هم بچه‌ها دلی برای خودشان کار انجام می‌دادند. سال 91 از طرف فرمانده کل سپاه ابلاغی صورت گرفت که این یگان را به عنوان یگان مصوب شناختند. آنجا روی اسمش خیلی بحث بود برخی گفتند اسمش صابرین باشد اما چون یگان مشابهی در نیروی زمینی وجود داشت این نام مصوب نشد تا اینکه سردار جعفری اسم یگان را  «فاتحین» نامگذاری کردند. بازهم تا  این ابلاغ به عرصه ظهور برسد بچه ها به صورت خودجوش کارها را انجام می دادند.

در آن سال ها یک ماموریتی به فاتحین واگذار شد که ماموریت بزرگی بود وآن هم تامین امنیت اجلاس سران غیر متعهدها بود که فاتحین در موضوع اسکورت شخصیت ها عملکرد خوبی داشت و مورد توجه هم قرار گرفت. هرجایی که نیروهای پنجگانه سپاه احساس نیاز کنند و از ما درخواست بکنند ما به آنها کمک می کنیم. مثلا در موضوع اجلاس سران تجربه ای شد که درخواست هایی از طرف سازمان ارائه شود و فاتحین به آنها کمک کند.


یگان رهایی گروگان فاتحین در جریان اجلاس غیر متعهدها

شاخص ترین ماموریت فاتحین ماموریت سوریه و مدافعان حرم بود که ما اولین رده بسیجیانی بودیم که وارد کشور سوریه شدیم و افتخار مدافع حرم بودن نصیب بچه‌ها شد. عملیات های خیلی موفق  و با کارایی خیلی بالا در آنجا اتفاق افتاد که مورد استقبال بچه های نیرو قدس سپاه هم قرار گرفت. از آنجا نهضتی بودن و مدافع حرم بودن فاتحین شکل گرفت. نتیجه دو دهه تلاش های بچه ها این بود که مهر مدافعان حرم روی پیشانی فاتحین بنشیند. رده های مختلفی در سوریه حضور داشتند ، اما همه تا اسم فاتحین را می شنوند می گویند مدافع حرم.

حضور نیروهای فاتحین در جبهه مقاومت 

در آزادسازی های جنوب غرب حلب نیروهای فاتحین نقش موثری داشتند و در مرحله ای که عمده قوا از سوریه برگشته بودند و عملیات خاصی در سوریه نبود در خواست بچه های نیرو قدس این بود که فقط بچه های فاتحین مجوز حضور در سوریه را داشته باشند. بعد از سوریه قرار شد تا فاتحین در سطح کشور گسترش پیدا کند و در هر استان یکی دو گردان فاتحین شکل بگیرد.

به لحاظ آموزش هایی که بچه ها دیده بودند در حوزه امدادی هم نیروهای فاتحین نقش خیلی موثری ایفا کردند. در سیل لرستان مشکلاتی وجود داشت و راه ارتباطی بین روستاها نبود اما نیروهای فاتحین با استفاده از آموزش هایی که در حوزه راپل دیده بودند سعی کردند راه ارتباطی را بر قرار کنند و به مردم هم نحوه صحیح استفاده از این وسایل را آموزش دهند.

امداد رسانی نیروهای فاتحین در جریان سیل لرستان

در حوزه های آموزشی هم نیروها خیلی رشد کرده‌اند ، نوع آموزش فاتحین هم متفاوت با سایر یگان ها است. به این صورت که هر کس به میزانی که وقت می گذارد کار بیشتری را یاد می گیرد.

* گردان های هوابرد که پایه تشکیل فاتحین بودند آموزش های دفاعی را گذرانده بودند. چگونه این نیروها توانستند در عرصه امنیتی  و کنترل اغتشاش موفق عمل کنند؟

در حوزه امنیتی آموزش خیلی خاصی نداشتیم اما آنچه با عث موفقیت نیروهای فاتحین شد آن اعتماد به نفس و جسارتی بود که به واسطه فراگیری آموزش های نظامی دیده بودند . وقتی نیرویی آموزش خاصی می بیند که جای دیگر نیست و می تواند روی خود کنترل داشته و از همه مهم تر فرمانبرداری و سلسله مراتب را رعایت کند در حوزه امنیتی هم موفق عمل می کند. در فاتحین بیشترین تمرکز ما روی حفظ انسجام نیروها بوده است. در همان ابتدای شکل گیری یگان های هوابرد هم تمرکز خوبی روی افزایش آمادگی جسمانی و آموزش دفاع شخصی انجام شد که سطح نیروها را بالا برد و این ورزیدگی در کنترل موضوعات امنیتی خیلی تاثیرگذار بود.

* زمانی که موضوع اعزام فاتحین به سوریه مطرح می شود نیروهای فاتحین تجربه حضور در میدان جنگ را نداشتند اما وارد میدان نبرد بسیار سخت سوریه شدند. چگونه فاتحین از این انعطاف سازمانی برخوردار است که می تواند به سرعت خود را برای هر ماموریتی آماده کند؟

آن چیزی که با عث می شود ماموریت انجام شود حس مسئولیت پذیری نیروها و حس این است که هرجا نظام نیاز دارد به موقع عمل کنند و همه سعی می کنند ببینند کجا مشکل است و همانجا عمل کنند. ما باید خودمان را برای همه عرصه ها آماده نگهداریم و هرجایی که احساس شود نظام و انقلاب به کمک نیاز داد به بهترین شکل ممکن وارد شویم.

فاتحین همیشه در ماموریت ها پیش قدم بوده است. علت  حضور ما در بسیاری از ماموریت ها سرعت عمل در آمادگی نیروها ، آموزش های متناسب با ماموریت و تمرین و تداوم بوده است و این باعث شد که نیروها موفق عمل کنند. مهمترین عامل موثر در انعطاف سازمانی هم مسئولیت پذیری نیروها است.

* وضعیت فاتحین در حوزه آموزش و تجهیزات چگونه است؟

در حوزه تجهیزاتی محدویت هایی وجود دارد اما فاتحین هم هیچ وقت لنگ تجیهزات نمانده است و تا به امروز هم تجهیزات مناسب ماموریت در اختیار فاتحین نبوده است. در فاتحین شعار ما رفتن دنبال کارهای نشدنی است و ما دنبال آن هستیم تا کارهای نشدنی را شدنی کنیم.


بازدید فرمانده سپاه تهران از پادگان آموزشی یگان فاتحین

ما امروز یک مرکز آموزش ایجاد کرده‌ایم که گردان‌های فاتحین را آموزش می‌دهیم و اولین مرکز آموزش بسیج مدیر در کشور هستیم. همه مربیان این مرکز از بین با تجربه‌های فاتحین هستند. حتی مربیانی از ارتش و ناجا هم به صورت بسیجی در این مرکز مشغول آموزش هستند.

انتهای پیام/

R1429/P/S1,11/CT2 واژه های کاربردی مرتبط اخبار نظامی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سوریه سپاه پاسداران نیروی مقاومت بسیج

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار نظامی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سوریه سپاه پاسداران نیروی مقاومت بسیج اخبار نظامی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سوریه سپاه پاسداران نیروی مقاومت بسیج یگان ویژه فاتحین نیروهای فاتحین ناحیه مقداد ماموریت ها فتحی نژاد رزمایش ها عمل کنند قدس سپاه آموزش ها گردان ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۵۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود

معاون نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: خلیج فارس ۹۰ جزیره دارد که ۳۴ جزیره آن متعلق به ایران است و برای برخی از آن‌ها طرح مسکونی سازی با جدیت دنبال می‌شود تا همه مردم ایران بتوانند از این ظرفیت بزرگ ملی بهره بگیرند.

به گزارش ایسنا، سردار احمد راستی، معاون دانش و پژوهش نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز ۱۱ اردیبهشت در اختتامیه اولین جشنواره ملی خلیج فارس در مرکز هرمزگان با اشاره به نقش تاریخی مردم جنوب ایران در اخراج امپریالیسم و استکبار از این منطقه، یاد و خاطره همه شهدای عرصه دریا در کشورمان را گرامی داشت و اظهار کرد: ملت ایران با دلاوری و شجاعت خویش توانست بزرگ‌ترین نیروی دریایی وقت جهان را از جزایر خلیج فارس بیرون کند و این افتخاری برای هر ایرانی است.

به گفته وی، روز ملی خلیج فارس، روز یادآوری مجاهدت‌های تاریخی در مسیر حفظ کشور و استقلال و عزت ملی است و اکنون این اقتدار ملی در اوج خود در شرایطی قرار دارد که هیچ عنصر فرامنطقه‌ای قادر به عرض اندام در برابر ملت ایران نیست.

سردار راستی همچنین تصریح کرد: اشراف کامل هوایی، سطحی و زیرسطحی در خلیج فارس برقرار است و دوران گردن کشی گذشته برای ملت ایران طی شده است و این حوزه تمدنی متعلق به کشور‌های پیرامونی آن است و نباید اجازه دهند که مستکبران در این منطقه به بهانه‌های واهی جولان دهند.

معاون نیروی دریایی سپاه با طرح این نکته که اقتدار و عظمت ملت ایران به حدی رسیده که دشمنان به دنبال ائتلاف سازی برای مهار این قدرت روز افزون هستند، خاطرنشان کرد: در همین مسیر ائتلاف سازی نیز شاهد شکست مفتضحانه دشمنان هستیم.

وی گفت: خلیج فارس، دریای صلح و دوستی و برادری است و این کانون انرژی در جهان نباید عرصه دخالت برخی بیگانگان برای اختلاف افکنی میان کشور‌های منطقه شود. این دریای گسترده، بیش از ۳۰۰ میلیون نفر را در کشور‌های پیرامونی خود جای داده و لذا اهمیت این منطقه بر هیچ کس پوشیده نیست.

سردار راستی با تقدیر از نخبگان و نوآوران کشورمان و شرکت کنندگان در جشنواره اختراعات خلیج فارس، این تلاش‌های ارزشمند را گامی در مسیر استقلال و عزت ایران اسلامی برشمرد و از بانیان این جشنواره قدردانی و اظهار کرد: نیروی دریایی سپاه نیز در سایه همکاری همدلانه با نخبگان و دانشگاهیان و مبتکران کشورمان در عرصه‌های مختلف، توانسته به سطح برتری از بازدارندگی در صیانت از منافع ملی کشورمان دست یابد و تداوم این راه نیز با بر همین پایه استوار است.

معاون نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: خلیج فارس متعلق به همه ملت ایران و بستری امن برای همه ملت‌های منطقه است که می‌بایست با هم از آن بهره برده و خود، تعیین کننده موضوعات و مولفه‌های آن باشند.

دیگر خبرها

  • حاشیه بازی پرسپولیس و سپاهان| عصبانیت شدید ترابی از تعویض/ مأمور یگان ویژه مصدوم شد!
  • چرا گزارش «بی بی سی» فاقد اعتبار است؟
  • ببینید | ناگفته‌های فرمانده نیروی هوافضای سپاه از عملیات وعده صادق
  • در عملیات وعده صادق تنها با ۲۰ درصد از توان مقابل ابرقدرت‌ها ایستادیم
  • در «وعده صادق» تنها با ۲۰ درصد از توان مقابل ابرقدرت‌ها ایستادیم
  • سردار حاجی‌زاده: برای ۲۰درصد توانمان برای تنبیه اسرائیل صف‌آرایی عجیبی شد +فیلم
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • (ویدیو) سردار حاجی‌زاده: تنها از ۲۰درصد توانمان برای تنبیه اسرائیل استفاده کردیم
  • تحقق وعده صادق با ۲۰ درصدتوان نیروها
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر